A tábor emlékére

Egy tanár életes sosem könnyű, ezt nagyjából azért minden ember tudja. Rengeteg türelem és odafigyelés szükséges ahhoz, hogy a gyerekek ne csak okosabbak, de mentálisan és emberileg is egyre fejlettebbek lehessenek. Megtanulnak közösségben élni, megérzik, hogy mik azok az értékek, melyekre valóban büszkék lehetnek még akár sok-sok év múltán is. Igyekszünk számukra minél játékosabban és érdekesebben átadni a tananyagot. Hozzátartozik a dolgokhoz, hogy nem egy állami, hanem egy magánintézményben tanítok, tehát vannak olyan sajátos eszközök, melyek mi így be tudunk vezetni a mindennapi tanulási életbe.

Ezentúl minden évben szervezünk a gyerekek számára egy tábort. A szülőknek is nagy segítség, hiszen két hét megoldott így a szünidő alatt, nem kell szabadságot szervezniük, és mindenen túl a gyerekek sem esnek így ki a tanulási ritmusból és a közösségből sem. Nagyon szokták élvezni ezeket a nyári napokat a gyerekek. Én azt gondolom, hogy talán hatékonyabb, mint az év közbeni munka. Itt tényleg nagyon játékosan és érdekesen, szinte észrevétlen ismétlik a múlt évek anyagait, vagy épp tanulják az új ismereteket. Félelmetes, hogy egy-egy gyerek mekkora fejlődést tud itt mutatni. Mindezek mellett pedig tényleg nagyon összekovácsolja a közösségüket.

Éppen ezért minden évben szervezünk számukra valami olyan ajándékot, amit a tábor végén átadunk, és egész tanévben használható a gyerekek számára. Volt már a tarsolyban mindenféle dolog. Toll, radír, mintás füzet, logózott napló. Most azt gondoltuk, hogy a póló hímzés lesz az, ami a segítségünkre lehet, és az iskola címerét egy nagyon minőségi, fehér színű elegáns pólóra hímeztettük rá. Mondanom sem kell, hogy nem volt könnyű olyan vállalkozót találni, aki közel háromszáz darabot ugyanolyan jó minőségben képes előállítani, de a hímezd.hu aztán a tökéletes választásnak bizonyult. Így ez év végén, ősszel már ebben a gyönyörű fehér pólóban tudnak majd várni bennünket a gyerekek a tanév kezdetén. A legszebb pedig, hogy annyira tetszik nekik, hogy ezt mondanunk sem kell, biztosak lehetünk abban, hogy maguktól ebben a gyönyörű kelmében fognak érkezni szeptember elején. Kivéve természetesen az elsősök, akik így az induló csomagban találják majd ajándékként ezeket a gyönyörű hímzett fehér pólókat.

Szerkeszto

Vélemény, hozzászólás?