• Home
  • Egyéb
  • Szolgáltató csere a legjobb időpontban

Szolgáltató csere a legjobb időpontban

Közel két hónapja már, hogy előléptettek, és a középvezetői részről a felsővezetői szintre helyeztek így el, vállalati tanácsadói pozícióban. Nem igazán értettem eleinte, hogy miben lesz más a munkaköröm vagy a feladatom, mint középvezetői szinten, ugyanebben a pozícióban, de az első hónapban erre ténylegesen és világosan fény derült, hiszen az első nagy meeting – amit akkor még azt sem tudtam, hogy valójában mit is takar – fényt derített mindenre.

Középvezetőként ugyanis az ember jelent a főnöknek. Leírja a véleményét egy bizonyos témáról, amit az elolvas és eldönti, hogy érdemes a vezérigazgató elé terjeszteni, avagy sem. Nyilván egy nagyvállalatnál folyamatosan változó helyzetek és munkakörök, feladatok, emberek vannak, amik folyamatos odafigyelést, és alkalom adtán módosítási intézkedéseket igényelnek. Ezek azonban csak akkor mennek át a végső vezetők felé, ha a tanácsadók fő vezetője arra érdemesnek tartja, és felterjeszti a vezérigazgató elé. Bizonyára akadtak olyan helyzetek is, mint ahogy most már én is érzem a bőrömön, amikor tartott attól a főnököm, hogy nem vennék a témát vagy változtatási javaslatot jó néven, és ezért inkább megtartotta magának, mint ahogyan néha én is biztos erre fogok kényszerülni.

Van azonban egy téma, amely már régóta úgy látom, hogy egy hatósági ellenőrzés során nagy problémát okozna a cégnek, ez pedig a tűz-és munkavédelem témaköre, és legfőképp az azért felelős, mindenre alkalmatlan szolgáltató. Meggyőződésem, hogy le kell cserélni őket, mert nem hogy nem adnak valódi és egyedi védelmet, ami azt gondolom, hogy egy ekkora cégnél alapvető fontosságú, hanem viszonylag drágán, még a törvényi kötelezettségeknek sem tudják megfeleltetni a céget. A kutatásaim alapján a https://tsrsafety.hu/ cég lenne számunkra tökéletes választás.

Így már, felkerülve a felsővezetésbe, elő tudtam ezt terjeszteni, és bár okozott kellemetlen pillanatokat a javaslatom, a vezérigazgató rábólintott, és megkezdtük a céggel a munkát. A mai napon már két hete működik az új dokumentumokkal és intézkedési tervekkel, eszközökkel a cég, és bizony kaptunk is egy ellenőrzést, ami így tökéletes működést hozott ki, az előző céggel viszont komoly büntetést kaptunk volna a nyakunkba. Azt. hiszem ezt hívják tökéletes időzítésnek.

Szerkeszto

Vélemény, hozzászólás?