A lányom kedvence

Az embernek, ha gyereke születik, teljesen megváltozik az élete, szokták volt mondani, és ezt teljesen osztom is, mert amióta a lányom megszületett tényleg teljesen máshogy élünk, máshogy viszonyulunk dolgokhoz, nem csak én, hanem a férjem is, Persze őt két másodperc alatt kenyérre lehet kenni, ha csak rámosolyog a gyerek, ez azt gondolom nem is csoda, de ő is nagyon sokat változott és változtatott, amióta megszületett Bíborka.

Amióta pedig kamasz korba ért teljesen feje tetejére borult az élet, mondhatom ezt is nyugodt lelkiismerettel. Hála a jó égnek nem a csavargás vagy a csúnya beszéd, a szülőktől való elfordulás miatt, hanem azért, mert elkezdett maximális mértékben nőiesedni, és bizony ezt meg is érezzük a bőrünkön. Imádja a különböző csajos cuccokat, amik eddig egyáltalán nem voltak rá jellemzők, szereti a fodrászt, ahova eddig el sem lehetett rángatni, kifesti a körmeit, ami eddig egyáltalán nem érdekelte, hiába próbáltam rávenni, hogy fessük ki az övét is, és ami a legfeltűnőbb, van kifejezetten kedvenc saját parfümje, amit eddig gyűlölt, ha bárkin bármilyen illatot megérzett. A legfeltűnőbb ez, hiszen csak ez az avon parfüm, amit keres, és amit el tud magán viselni, mert úgy gondolom, hogy van valamiféle túlérzékenysége ezekre a szagokra, hiszen már egészen pici baba korában sírással jelezte, hogy neki nem jó érzés, ha valakin erősebb parfüm van.

A gyerekünk tehát azt hiszem kezd felnőni. Hihetetlen érzés. Mondanám, hogy jó, de ez nem lenne igaz, mondanám, hogy rossz, de ez sem állná meg a helyét, inkább olyan furcsa kettős érzés. Egy biztos, a kedvenc parfüm sokáig kedvenc marad, ezért be is táraztam neki belőle, nehogy bármikor is hiányt szenvedjen, ha éppen elfogyna, vagy hirtelen nem tudnánk rendelni, esetleg nem érkezne meg, ha szüksége lenne rá.

Szerkeszto

Vélemény, hozzászólás?